Jeg har endelig kommet fram til at det må være et lurt spørsmål, og det handler selvsagt om prioriteringer.

I mitt tilfelle jobber jeg 8 timer til dagen foran en dataskjerm, men de siste månedene har det likevel vært for oppvarming å regne. Maskinene og skjermene står selvfølgelig også på hjemme, og det er regelen oftere enn unntaket at jeg sitter 2-3 timer foran skjermen der også (for ikke å komme altfor nøye inn på faktiske tall).

I det siste har det gått en del timer med til fotoredigering, bildebehandling o.l., men likevel er tida foran skjermen ofte bare tidtrøyte. Det gir ikke mening å gråte over spilt melk, men samtidig ønsker jeg ikke å fortsette å se sanda renne gjennom timeglasset i form av refleksjoner i skjermen. Som Jørgen sier det i MSN-tittelen: “Sitte å trøkke på himla dataen..” eller “Argh. Sitter og plukker på edb-anlegget når det er fint vær ute”.

Skjermen har kommet for å bli, men hva vi gjør foran den er fortsatt opp til oss? Jeg lager meg ei liste i forsøk på å prioritere:

Bruke tilIkke bruke til
Lese nyheter / artikler (< 15 min)Spamme «F5» i endeløs forventning om noe nytt å lese
Bilder og foto (ca 30 min)Klikke rundt i Filutforsker for moro
Bloggoppdateringer (15-30 min)Fikle unødvendig lenge med WordPress
E-post og kommunikasjon (< 15 min)Ting som ikke er nevnt i venstre kolonne

Iflg timeplanen over snakker vi ikke om stort mer enn en drøy time pr. dag. Som med alle gode forsetter er det selvsagt unntak fra regelen; det er lov å la være å bruke maskinen en dag, og det kan hende det kommer dager det går med litt mer tid. Banale greier det her? Er redd for det 8=)

Så til slutt ting jeg kunne tenke meg å sette et kryss ved siden av i ukene som kommer:

  • ut å ta bilder
  • turer i skog og mark
  • lese bøker
  • kajakking (når været blir bedre)
  • trene på dette pappagreiene som nærmer seg (etter planen fra en gang i juli)