Jeg hadde tenkt å teste bi-wiring i tillegg til «A1 vs B2» testen jeg kjørte i går, men lot det være fordi det rett og slett blei for seint, men det er fremdeles et punkt jeg er interessert i å teste.

Jeg kom over et spørsmål på hjemmekino.no om frekvensdeling for diskant, mellomtone og bass hvor dette blei angitt til å være 15-150Hz for bassen, 150-3000Hz for mellomtona og 3k+ for diskanten. Dette bør være interessant også for 2-veis systemer som det jeg har. Jeg ser for meg en test av BA2, BA1, AB2 og AB1 hvor jeg selvfølgelig er spent på utfallet av BA2 vs AB2 (hvor første bokstav referer til diskant og andre bokstav til mellomtone/bass på høyttalernes delefilter).

En annen, og mindre omstendelig test er selve signalkilden. Jeg har p.t. ikke tilgang til det optimale avspillingsutstyr som (selvsagt?) burde vært en (SA-)CD-spiller, men samtidig tilhører jeg skolen som mener at digitalt avspillingsutstyr i våre dager burde duge (CD-spilleren er selvsagt også digital, men (som regel) med en «kvalitets» digital til analog konverter); jeg har tross alt samlingen tilgjengelig som Apple Lossless på en mediaserver (event. iPod). Ved bruk av en datamaskin (MacBook i mitt tilfelle) ser jeg potensielt (eller hvertfall teoritisk) nytten av å bruke den digitale utgangen for å gå veien om en (ekstern) DAC kontra å stole på Apples/Intels valg av lydkretser. Det er imidlertidig ikke aktuelt p.t. Testen vil i så måte være i1, i2, M1, M2, C1 og C2 hvor tallene beholder sin referanse og i = iPod, M = MacBook og C = Discman (-jeg må bare finne den gode gamle). (i1 og i2 er forsåvidt allerede testet, men jeg kunne kanskje utfordre meg selv til å inkludere dem igjen i en blindtest?)

Til slutt har vi selvsagt «lossy» komprimering vs «lossless» komprimering vs original formatet, CDen. Jeg har allerede skrevet om dette, men ikke i et «test format». Jeg ser for meg at den kommer -og jeg ser videre for meg at jeg innen mitt besøk hos den audiofile Hadland på Ramsland/Lindesnes skal lage meg en CD med original spor, taps- og tapsfri komprimerte spor av samme sang/sanger.

(En referanse for all test burde kanskje vært et sett med hodetelefoner?)