Utforskinga av Søgne fortsetter, og i dag tok jeg med meg barn og frue til Roligheda. Jeg har vært der ei gang før, men gikk da inn fra østre enden av vannet. I dag gikk vi inn fra Berge i vestre ende.

Turen går i sin helhet på traktorvei langs jorder hvor sauer beiter, og gjennom skog hvor fugler kvitrer.


Skogen er idyllisk og flott med en god blanding av lauvtrær, men også ispedd et og annet bartre. I dag var det særdeles nydelig med blå og klar himmel og smaragd grønne enger og trær.

På vei tilbake hørte vi tordenet brake i det fjerne og etterhvert mørknet også himmelen til.

Turen vi tok i dag er lett tilgjengelig, barnevennlig og ikke på stort mer enn god time. Du kjører til Søgne Gamle Prestegård, fortsetter inn mot Berge og parkerer på plassen foran bommen der veien ikke går lengre. Føler du deg sprek og er lysten på en lengre tur kan du parkere ved Prestegården, gå mot Berge, men raskt ta av på veien til venstre merket med Bygdeborgen. Du kan da følge traktorvei i timesvis og få en god runde rundt Tjomsevannet.

(Kartet Rossevannet Vågsbygda-Berge anbefales for oversikt over disse og andre stier/veier i omegn. Fås kjøpt på Pegasus på Tangvall.)