Det nærmer seg årets fotohøydepunkt i form av Photokina. Nikon har allerede i år lansert spennende kamerahus og er forventet å lansere nye objektiver, Canon har hatt oppgraderinger og erter oss nå med en ny reklame som antas å hinte om etterfølgeren til 5D. Det snakkes om FF-hus med over 20MP og ellers funksjoner som hører de øvre lag til. Mye snacksent med andre ord for Canon/Nikon-leirene (90% av markedet).

Hva så med Olympus- og Panasonic brukerne?

Vi vet at Olympus lanserer en «ny versjon» av Four-Thirds (micro 4/3), og dermed går en spennende vei som de andre er ventet å følge opp, men det tar markedet mer mot lette og allment tilgjengelige systemkamera, riktignok med forventet god kvalitet, men likevel ikke i retning entusiast/semi-proff/proff segmentet hvor vi Olympus tilhengere gjerne skulle sett at de var sterkere representert. Dessuten er det en liten stund siden siste nyvinning innen kamerahus. -Kan hende vi ennå kan bli overrasket?

Enn så lenge får vi Olympus brukere trøste oss med markedets beste optikk! :)