The Phenomenal Ruthie Foster. Plata heter det, og sannelig om jeg ikke er tilbøyelig til å være enig! Det er så mye lidenskap og følelse i stemmen at man med en gang skjønner at dette er ei dame som er født til å synge. Men samtidig; ved å lytte til de tidligere albumene skjønner man også at det fram til dette femte albumet har vært en modningsprosess. -Jeg liker resultatet!

«The Phenomenal Ruthie Foster» er en jazza soulplate med framtredende bruk av gitar, munnspill og trommer, men det er selvsagt stemmen som utgjør musikken her. Ta Joss Stone, Aretha Franklin, Lizz Wright og litt Nina Simone; miks de sammen og du får en myk, dyp og deilig vibrato.

«Mama Said» har gospelsound og gir andaktsfølelse mens «Up Above My Head» tar den salige følelsen av høytid med inn i hverdagen hvorpå «People Grinnin’ In Your Face» minner oss på visdomsordet «Don’t take life to seriously, you’ll never get out of it alive».

Anbefalt!

Lenke til iTunes.