Camillo Bastrup (Kristiansand) fører kaffe fra Temperato, Tim Wendelboe og Supreme Roastworks. Jeg har tidligere lesket meg med flere av blandingene fra Temperato og Tim Wendelboe, men denne gangen er det «Fire» av SRW som testes.

Kaffen blir levert i samme type ventilerte poser som kaffen fra både Temperato og Tim, men hadde i motsetning til nevnte ikke påført informasjon om verken smaksprofil eller hva slags kaffetyper blandingen bestod av. Hjemmesiden til SRW kunne derimot fortelle meg følgende:

Vår reneste, mest eksplosive og sødmefulle blanding er satt sammen spesielt for espressobrygging.

Det skulle jo love godt -eller?

Duften av modne frukter slo mot meg da jeg åpnet posen og tok en titt på de relativt lysbrente bønnene i posen. Kverna blei stilt hakket grovere enn hva jeg bruker på litt mørkere brent kaffe og aromaen under kverninga understreket både florale og fruktige toner.

Til tross for relativt fristende beskrivelser av aroma og smak i retning av «dufter karamell, basilikum, krydder, pistasj, cashew, urter, moden frukt, varm sitrus, honningmelon, mango og blomster med ren, søt, syrlig og fyldig smak og lang ettersmak» må jeg dessverre medele at den ikke falt i smak.

Jeg skreiv forleden om «at det ER et spørsmål om smak«, og der Supreme Roastworks gjengen tydelig går i samme retning som Tim Wendelboe i jakten etter frukt- og bærsmak i kaffen, må jeg bare konstantere at det virkelig ikke tenner meg.