Du trenger: mørbradbiff, poteter, gulrøtter, løk, chilli, kinesisk hvitløk, purre, vårløk, tomater, basilikum, peppermix, salt og vann. Det meste av dette så friskt og ferskt som mulig.

Start med å sette ei passe stor gryte på sterk varme. Kutt opp kjøttet. I det gryta er varm, hiver du i olje og kjøtt. Kutt opp løken, hiv oppi. Strø godt med peppermix over kjøttet. Når kjøttet er brunet (men fortsatt «blodig») hiver du i en god liter vann. La koke på svak varme i minst 30 minutter.


Mens kjøttet (og løken) koker, kutter du opp godt med chilli, hvitløk og purre. Legg i en bolle med et tørkepapir over. Kutt opp poteter og gulrøtter, salt, legg i en bolle med papir over.

Etter minst 30 minutter hiver du oppi poteter og gulrøtter. La koke i ca 10 minutter.

Kok opp vann for tomatene, snitt dem og legg i det kokende vannet i et par minutter. Skrell dem, kutt i biter og hiv over i kjøttsuppa. Ta så chilli, hvitløk og purre over i gryta. La dette få koke sammen med resten i minst 5 minutter.

Rett før servering hives vårløk og basilikum i. Smak til med salt og pepper.

Velbekomme!