Based on a true story. You think we could make all this up?

En film hvor Tom Hanks spiller bra (igjen!) og hvor Philip Seymour Hoffman heller ikke gjør det så ille. Julia Roberts trekker sikkert et par ekstra til lerretet, men rollen var beskjeden og tilbaketrukken i forhold til øvrige.

Settinga er 1980-tallet, den kalde krigen og afghanernes kamp mot kommunistene i Sovjet mens resten av verden sitter på sidelinja og ser på. Kongressmann Wilson (USA) er som enhver annen sann patriotisk amerikaner innteressert i å utrydde kommunsimen og ser den fantastiske innsatsen afghanerne gjør og hvilken mulighet som ligger i å la dem fortsette kampen. Men de trenger hjelp. Militærhjelp. Målet blir å «shoot them helicopters down» og gjennom lobby og iherdig innsats klarer Wilson å ta budsjettet for operasjonen fra 5 millioner (USD) til 1 milliard(!) gjennom det såkalte «black-ops» budsjettet.

These things happened. They were glorious and they changed the world…
…and then we fucked up the end game.

Filmen er svært severdig og kommer herved anbefalt!

Les mer hos IMDb.