Den siste måneden har de gamle innleggene om turer i Søgne fått et kraftig oppsving i antall visninger. Kanskje har det sammenheng med det flotte været vi har hatt denne våren, eller kanskje er det som følge av koronaviruset. For mange av oss byr naturen på kjærkommen avkobling, og sollys, frisk luft og bevegelse er ikke mindre viktig nå.

De mest populære turmålene i Søgne, basert på det fåtall innlegg jeg har er:

  1. Amfenesvarden
  2. Lindåsen
  3. Donevann

Merk: ingen av innleggene er tradisjonelle tur- eller rutebeskrivelser, men gir heller et skråblikk på erfaringa og opplevelsen det var for en nytilflytta å oppleve Søgnenaturen for første gang. En kar som kan mer om Søgne, og mer om turmulighetene der, er Jostein Andreassen som da også har skrevet flere bøker om både det ene og det andre, der i blant turer i Søgne.

Mye kan ha endret seg siden vi bodde i Søgne, og siden sist jeg gikk tur der (nå mer enn 7-8 år siden sist), men er det fortsatt som den gang er det ikke alle stier som er like godt merket. Det vil også si at det kanskje er duket for spennende oppdagelsesferder i terreng hvor trengselen ikke er for stor.

Ferdes du til populære områder som Kvernhusvannet eller Helleviga og Romsviga vet vi alle hvordan vi skal te oss i disse dager: høflig og vennlig samtidig som i følge FHIs råd ikke samles i grupper større enn fem personer og ellers holder avstand til andre enn de man til vanlig bor sammen med.

En anbefaling på tampen: ta veien fra Berge til Roligheda, eller sving innom Bydeborgen på vei rundt Tjomsevannet.

God tur -og god påske!

PS! Det er selvfølgelig ikke bare i Søgne det finnes mange og flotte turområder, du har garantert flere områder i nærheten av deg, og på ut.no finner du mange løyper og forslag. Lyst til å dele dine favoritt turer? Legg igjen en kommentar :)