«Morgenbadet – et iskaldt grøss, eller en forfriskende opplevelse?»

Det var det såkalte slagordet (eller tagline) jeg falt ned på da morgenbadet.no blei anskaffet og anlagt som nettsted og blogg i 2012. Og Morgenbadet har vært mange ting

  • iskalde grøss, da kvalitet og innhold nok dessverre mange tider har vært så som så,
  • men jeg liker å tro at det også innimellom har vært innlegg med snev av forfriskende opplevelser.

Morgenbadet.no har en forhistorie nesten like lang og brokete som WWW selv. -Er du interessert finner du info på historikksida.

La meg gjøre et forsøk på å plassere bloggen i kontekst:

Allerede tidlig på 80-tallet fikk jeg min første datamaskin, en Vic 20, og snart deretter en Commodore 64. Mot slutten av 80-tallet fikk familien vår sin første PC, og jeg mener å ha et veldig tydelig minne av at jeg satt inn mitt første Sound Blaster kort i 1989. Siden den gang har det blitt noen års erfaring med datamaskiner -og internett. Jeg er utdannet teknolog og har jobbet med forretningsstøtte med fokus på digitalisering og digital transformasjon i private og offentlige virksomheter i snart 20 år.

Teknologi er ingenting, hvis det ikke hjelper mennesker

(fritt etter Steve Jobs)

Morgenbadet.no er i det store og det hele min private blogg. Jeg skriver om stort og smått, gjerne teknologi, men også meninger og skråblikk om samfunn, økonomi, politikk, livsstil, kultur og fotografi -og med det er vel gjerne «stort og smått» i høyeste grad oppfylt.

«Don’t take life to seriously, you’ll never get out of it alive» er det noen som har sagt. Det er bra sagt. Jeg kan ikke garantere at du vil finne på langt nær tilsvarende meningsbærende utsagn eller tanker fra min munn, men at det jeg skriver ikke må tas for seriøst, det er sikkert.

Har du lest så langt som dette er det enten fordi du kjenner meg fra før, eller har kommet over ett eller annet skribleri som slo an en streng i deg. I så fall kan det være du finner mer interessant et av disse stedene:

  • Bloggrull – en liste over nettsteder jeg jevnlig følger med på
  • Flipboards – magasiner jeg kurerer med innlegg fra over det hele
  • Arkiv – oversikt over år det finnes publiserte innlegg på morgenbadet.no
  • Historikk – veien fram til Morgenbadet i dag (2019), fra begynnelsen i 1998

Har du en kommentar på noe av innholdet eller ellers har lyst til å ta kontakt kan du gjøre det via kommentarfeltet som er tilgjengelig på de fleste nyere innlegg/sider, eller via Twitter.

André Berg